BlackSheep inny sterownik 30-bitowy. Zobacz to kodowanie:
3C8937049E - F5028E111014100047110D000000000000197F073210002C00 0000000000
3C0937049AJ - F5028E111014100047110D000000000000197F073210002C00 0000000000
[O2] Kodowanie - dużo fajnych opisów z zdjęciami i filmikami
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez low-raider Zobacz wpisNie jest do wyrzucenia. Co chcesz zakodowac?
Podepnij stary sterownik i skopiuj jego kodowanie albo wklej kodowanie starego do nowego ( jak masz zapisane) i dopiero próbuj dokodować to co chcesz. Vcds widzi nowy sterownik jako AJ?
Vcds widzi Nowy sterownik jako AJ, byłem u magika i potwierdził slowa "Georgg", że nic tu nie zakoduje ,ale on nie wie dlaczego.
Wkleiłem kodowanie starego sterownika i vcds przechodzi wtedy na kodowanie 23 bajtów i zas jestem w kropce.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie jest do wyrzucenia. Co chcesz zakodowac?
Podepnij stary sterownik i skopiuj jego kodowanie albo wklej kodowanie starego do nowego ( jak masz zapisane) i dopiero próbuj dokodować to co chcesz. Vcds widzi nowy sterownik jako AJ?
Zostaw komentarz:
-
-
[QUOTE=georgg;n2493956]
Jeżeli wyświetla Ci ten napis to znaczy,ze nic tu nie zakodujesz bo sterownik tego nie obsługuje. Jest poza zakresem możliwości sterownika.
Czyli sterownik do wyrzucenia???
To jaki będzie kompatybilny, współpracował???
Według opisów na forach powinno być p&p.
Jeżeli nie 3C0 937 049 AJ to jaki high za ... AE (mid)?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez BlackSheep Zobacz wpisvcds nie przyjmuje kodowania tłumacząc się błędem "out of range"
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisna śląsku masz tam szpeców od groma z OCP
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpis
na śląsku masz tam szpeców od groma z OCP
vcds uparcie wywala błąd 31: request out of range
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez BlackSheep Zobacz wpis
Wałbrzych
Zostaw komentarz:
-
-
Może ktoś ma poratowac gotowym długim kodowaniem, do późniejszej modyfikacji, tak aby na teraz latały.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisBlackSheep najlepiej więc podjedź do kogoś bardziej kumatego by ci wszystko zakodował. Napisz skąd jesteś.
Zostaw komentarz:
-
-
BlackSheep najlepiej więc podjedź do kogoś bardziej kumatego by ci wszystko zakodował. Napisz skąd jesteś.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, pomocy. Jako naczelny laik i amator w programowaniu centralnego sterownika elektryki proszę Was o pomoc w tym temacie. Zmieniłem na sterownik 3C0 937 049 AJ (z AE) i nijak nie potrafię zakodować go pod siebie, vcds nie przyjmuje kodowania tłumacząc się błędem "out of range" (jakoś tak, nie pamiętam dokładnie). Proszę poratujcie sprawdzonym gotowcem kodowania, który będę mógł wkleić i cieszyć się z wszelkich dobrodziejstw sterownika. Nie mam już mocy, by z nim walczyć, a natłok informacji w internetach powoduje jeszcze większy zamęt.
Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisno u mnie też to nie działa
Zostaw komentarz:
-
-
Jak dobrze pamiętam to włącznik świateł na auto a reszta w 09 centralna elektryka i potem czujnik zmierzchu, i tam powinno być
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
mam pytanie gdzie włączyć automatyczne uruchamianie świateł po przekroczeniu 160 km/h. Chodzi oczywiście o kodowanie vcds, w którym miejscu.
Dziękuje
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Ciekavy Zobacz wpis15.1? A nie czasem 15.7?
Nawet powiem Ci że 15.1.1Ostatnio edytowany przez karoldab82; 37623.
Zostaw komentarz:
-
-
Witajcie.
Panowie mam mały problem.
Zmieniłem kompa na coś mniejszego aby było wygodniej bawić się VCDSem w aucie.
sięgam po płytkę w celu instalacji programu a tu......płytka pęknięta...brak możliwości odczytu...
I moja prośba czy ma ktoś wersję programu 15.1.1. ENG i mógłby zrobić mi obraz i podesłać na maila?
Kurcze niefart....
Byłbym wdzięczny.
Pozdro
Zostaw komentarz:
-
-
15.7 na WIN 10. Czyli co, najpierw pod gniazdo potem zapłon i dopiero pod usb i włączyc program?
Zostaw komentarz:
-
-
Jaka wersja ?
Najlepiej podpiąć pod auto następnie pod kompa
Włączasz program z uprawnieniami administratora i tyle
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, bo oszaleje. Jaka jest poprawna kolejność podłączania kabla i włączania VCDSa aby program się uruchomił a nie tylko "zakręciło kółko kursora" i nic się nie stało?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez szoso Zobacz wpisDruga sprawa to zakodowałem sobie automatyczne zamykanie szyb podczas zamknięcia auta z pilota i nie działa.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: